22/07 – 05/08/2019; Zeeland

Tijdens onze tocht met de BvL naar Zeeland werden diverse KNRM reddingstations bezocht.

Na een korte stop bij het KNRM-hoofdkantoor in IJmuiden …..

KNRM IJmuiden

….vertrokken wij met bestemming Roompot om een bezoek te brengen aan KNRM reddingstation Neeltje Jans.

KNRM NJ Fred P1180926

Ook bezochten wij station Veere. Beide reddingstations hebben veel werk, voornamelijk door in problemen geraakte pleziervaart. De belangstelling van de huidige redders voor de voormalige reddingboot was hartverwarmend. Beide bemanningen van deze reddingstations kregen een uitvoerige uitleg over de boot en een rondleiding door de gehele BvL.

KNRM Veere 1 KNRM radiohut IMG_5517

Station Veere maakte van de gelegenheid gebruik om met de Bernard van Leer invulling te geven aan hun oefenochtend. Het z.g. 'Pacen' werd geoefend; langszij van een (snel) varend schip afmeren en bemanning overzetten.

2 jpg 3

P1180905 P1180906

Ook mocht een van de opstappers bij deze oefening de BvL besturen.

P1180908