19/06 – 01/07/2017; Terneuzen

Deelname Havendagen Terneuzen op uitnodiging van de Carlot.

Aansluitend aan het evenement in Lelystad vertrok de Bernard van Leer, via IJmuiden naar zee. Wij werden vergezeld door drie andere historische reddingboten; Carlot, Suzanna en Highlander, en hadden als eerste bestemming Scheveningen. Hier werden wij feestelijk opgewacht door de huidige reddingboot van station Scheveningen; Kitty Roosmale Nepveu "de Kitty" en in formatie voeren wij de voormalige thuishaven van de BvL binnen.

20170620_092250

De drie zusterschepen onderweg naar Scheveningen

P1140429

Ontvangst door de Kitty voor de kust van Scheveningen

IMG_1890

In het KNRM-reddingstation werden wij door de zoon van Jaap Pronk (Hugo); de nieuwe schipper van de Kitty, vergast op koffie en meer.

Op 20 juni verlieten wij de haven van Scheveningen en voeren de Zeeuwse kust langs om uiteindelijk de Westerschelde in te draaien met bestemming Terneuzen. De vrijwilligers van de Carlot hadden de ligplaatsen én de royale brandstofvergoeding uitstekend geregeld.

P1140469

De reddingboot van station Westkapelle haalt het lijnwerp-en wippertoestel op dat zij aan station Lelystad hadden uitgeleent en wij met de BvL mee terug genomen hadden. Dat bespaarde hen weer een hele lange autorit.

Op vrijdag 23 juni was de vlootschouw gepland en op zaterdag 24 en zondag 25 juni werd door alle aanwezige boten rondvaarten voor het publiek georganiseerd. Op die dagen maakte de BvL 8 rondvaarten met gasten over de Westerschelde voor de kust van Terneuzen.

IMG_1936

P1140486 P1140503

Samen met de reddingboot Highlander aanvaarden wij de terugreis. Op maandag 26 juni voeren wij naar Veere en op dinsdag de 27e aansluitend naar Zierikzee. Op donderdag 29 juni verbleven wij in de mooie Wolwevershaven in Dordrecht. Vrijdag de 30e naar Schoonhoven en op zaterdag 1 juli weer door naar onze thuishaven Amsterdam.

Namens de Bernard van Leer heel veel dank aan de bemanning en vrijwilligers van de Carlot voor de uitstekende verzorging van dit mooie evenement!