18/06/2017; KNRM station Lelystad

Tweede Nationale-Historische-Reddingboot-Dag (NHRD)

Op 18 juni 2017 was de Bernard van Leer wederom te gast op het reddingstation Lelystad. Hier namen wij deel aan de tweede Nationale Historische Reddingboot Dag (NHRD).

P1140314

Op het Markermeer samen met de Hydrograaf

Op zaterdag 18/06 vertrok de BvL uit Amsterdam en voer vanaf de Pampusgeul samen op met de Hydrograag die eveneens bestemming Lelystad (NHRD) had.

Op zondag 19/06 was het uitstekend weer! Zodoende was er heel veel aanloop tijdens dit geslaagde en TOP georganiseerde evenement. De vele aanwezige oude reddingboten lagen ter bezichtiging en er werden door diverse schepen rondvaarten voor- en met het publiek gemaakt.

P1140333 IMG_1851

De BvL als vast punt voor het wippertoestel

De Bernard van Leer zorgde voor een stevig en vast punt om een schip-wal verbinding te kunnen maken voor het lijnwerp- en wipper toestel van KNRM-station Westkapelle. Aan de walzijde zorgde het KHV (Kust Hulpverlenings Voertuig) voor houwvast. Door het stralende weer waagde menigeen de overtocht van wal naar schip over het water.

P1140345

In de'reddinsboei-broek' veilig overbrengen van "schipbreukelingen"

In de middag voeren alle reddingboten de haven uit en verzorgden gezamenlijk een vlootschouw langs de Hydrograaf.

Wij kijken terug op een heel geslaagd en uitstekend verzorgd evenement. Dank en complimenten aan reddingstation Lelystad.