19/06/2016; Lelystad NHRD

Eersten Nationale Historische Reddingboot Dag (NHRD)

Op 19 juni 2016 was de Bernard van Leer te gast op het reddingstation Lelystad. Hier nam de Bernard van Leer deel aan de eerste Nationale Historische Reddingboot Dag (NHRD).

Lelystad NHRD 2 2016Ligplaats langszij nieuwe boothuis

De missie van dit jonge reddingstation (operationeel sinds 05/10/2013) is de naamsbekendheid vergroten van de K.N.R.M. en die van station Lelystad in het bijzonder. Dit doen zij dit weekend door de reddingshistorie te laten zien in de vorm het varen met- en bezichtigen van 13 historische reddingboten van de ORG (Oude Reddings Glorie), de verhalen van grote reddingen te herleven, het openstellen van het boothuis “ Jan de Braal” en het laten zien van hun reddingboot “Bert en Anneke Knape”

Op zaterdag 18/06 vertrok de BvL uit Amsterdam en voer op een winderige namiddag naar Lelystad.

Op weg naar Lelystad 2016 In de Pampusgeul op het Markermeer

Daar was het reeds een drukte van belang. Diverse oude reddingboten waren al aanwezig en de ontvangst en de verzorging door de bemanning van dit station was werkelijk TOP!

Lelystad NHRD 2016Gezellige drukte rond reddingstation Lelystad

Op zondag, tijdens de 'oldtimerdag', kon het publiek meevaren met enkele oude reddingboten of hierop een rondleiding krijgen.

In de middag voer de gehele vloot het Markermeer op voor het maken van luchtopnames door 'Flying Focus'.  Het in 'ruitformatie' varen, onder strakke regie van de schipper- en de rest van de vrijwillige bemanning van station Lelystad, leverde prachtige luchtopnames op.

Klik hier voor de foto's van de NHRD 2016.

De BvL kijkt terug op een strak en perfect georganiseerd evenement en bedankt station Lelystad voor de gastvrijheid en de goede verzorging.