27/02/2016; Terschelling

Te gast bij reddingboot Brandaris op Terschelling.

Het was stralend weer maar bar koud op het Terschellinger wad. Vandaag was de BvL te gast bij de reddingboot Brandaris. De reddingboot Brandaris was van 1923 tot 1960 op Terschelling gestationeerd. Hiermee werden ca. 525 schipbreukelingen gered. Op deze koude winterdag kregen wij van de BvL de kans om met deze legendarische Terschellinger reddingboot uit te varen om het ‘nieuwe’ Schuitengat te verkennen. Met de gele tonnen aan stuurboord houdend was het bij half tij geen enkel probleem om de doorsteek te maken.

De prachtige nieuwe drijvende aanlegsteiger van de reddingboot Brandaris
Bij het verlaten van de haven komt de voormalige reddingboot K.F. Sluys ons tegemoet
Met de Brandaris rond in de haven van Terschelling
Met de Brandaris op de rede van Terschelling (VC-Brandaris op de achtergrond)
VC Brandaris in de avond