20/02/2016; Winterbijeenkomst ORG

BvL neemt deel aan de winterbijeenkomst van de Vereniging Oude Redding Glorie in Amsterdam.

Zonder boten maar met een overweldigende belangstelling namen ook wij van de BvL deel aan deze ‘droge’ bijeenkomst. Het was door de ORG weer prima georganiseerd. Het ontbrak ons aan niets en het was een inspirerende en bovendien heel gezellige bijeenkomst. Ruim 70 schepelingen namen deel en de organisatie had kosten nog moeite gespaard om het ons in Amsterdam naar de zin te maken. De dag startte met een ontvangt en een presentatie in de Amsterdam Warf, de voormalige KNZHRM onderhouds- en reparatiewerkplaats.

Waterzijde met nog in takt zijnde sluisdeur van de voormalige KNZHRM-werkplaats.

 

 

In de voormalige KNZHRM-werkplaats nog steeds aanwezig de Eierlandse motor-strandreddingboot “Abraham Fock” van station Ameland.
De Abraham Fock is vernoemd naar een van de oprichters van de N.Z.H.R.M. Ze is gebouwd door de Gebrs. Taat te Katwijk aan Zee en in dienst gesteld in 1937

Na een presentatie en historische film in de Amsterdam Wharf, de koffie en de lunch, vertrokken we gezamenlijk naar het Kromhout museum voor een rondleiding.

Gezamenlijk vertrek van Amsterdam Warf naar het nabij gelegen Kromhout Museum aan de Hoogte Kadijk 147

 

 

 

Iedereen kon bij Kromhout genieten van de verhalen en de draaiende motoren

Aansluitend waren we weer te gast bij de Amsterdam warf waar we verenigingszaken doornamen, toekomstige evenementen bespraken, afspraken maakten over de CVO-eisen en van een heerlijke rijsttafel konden genieten. Het was wederom een hele geslaagde winterbijeenkomst.