20-22/02/2015; Winterbijeenkomst ORG

De BvL nam deel aan de geslaagde winterbijeenkomst van de ORG op Ameland.

Van 20 tot en met 22 februari vond, in het teken van het 15 jarig bestaan, op Ameland de winterbijeenkomst van de Vereniging Oude Reddings Glorie plaats. Zonder boten maar met een overweldigende belangstelling namen ook wij van de BvL deel aan deze ‘droge’ bijeenkomst. Het was door de Amelanders in één woord geweldig georganiseerd. Het ontbrak ons aan niets en het was een inspirerende en bovendien heel gezellige bijeenkomst. Wel 80 schepelingen namen deel en de organisatie had kosten nog moeite gespaard om het ons op Ameland naar de zin te maken.

Wij zelf hadden onze fietsen met de pont mee over genomen en de rest van de bemanningen werden door Jaap Boersma met een ‘oldtimer bus’ van de pont gehaald en naar Hollum gebracht. Alle deelnemers werden in diverse hotels ondergebracht alwaar zij gastvrij ontvangen werden en werden voorzien van een heerlijk ontbijt iedere morgen.

Het hoogtepunt van het weekend was de lancering van de historische strandreddingboot de Abraham Fock en het museum dat erbij hoort. Deze boot wordt nog steeds gelanceerd met paarden en is dan ook spectaculair te noemen.

De strandreddingboot wordt door de 10 paarden terug het strand op getrokken.

Het weer zat, ondanks de slechte voorspellingen, heel erg mee en de zon liet zich af en toe zien. Op vrijdagavond was er een gezellige borrel waar alle gelijkgestemde booteigenaren bij elkaar waren. Het geheel werd opgeluisterd door Dweilorkest de Hollumer Gromkes, wat een enorme gezellige sfeer gaf. Op zaterdagavond was er een gezellig diner in ‘t Zwaantje en er werd veel informatie onderling uitgewisseld. Zondag keerde iedereen huiswaarts.