30-31/08/2014 Bezoek aan voormalig zendschip ‘Veronica’

De BvL is verhuurd aan All Music Publishing en bezoekt "De Veronica".

Blij dat de BvL weer vaart. De koppeling doet zijn werk maar helaas is de rammel er nog niet (helemaal) uit. Vandaag trekken we ons daar maar even niets van aan.

Ferry van Beek (All Music Publishing) heeft een rondvaart op de BvL georganiseerd omdat 40 jaar geleden, exact op 31 augustus, het vermaarde zendschip `Radio Verinica´ als piraat uit de ether verdween. Ter gelegenheid hiervan vinden er vandaag uitzendingen vanaf dit schip plaats.
N.b. De Bernard van Leer redde in de nacht van 2 op 3 april 1973, in een vliegende storm, de voltallige bemanning van dit schip kort voordat zij op het Scheveningse strand zou stranden.

Ferry nam het initiatief om op dit Veronica-jubileum deze schepen weer een keer te herenigen en deel uit te laten maken van de rechtstreekse radio uitzendingen vandaag.


Kennismaking en instructie aan boord


Rondje door de Amsterdamse haven en langs bij de Arctic Sunrise, net weer terug uit Rusland

 

 

 


Langs zij bij de Norderney

 

Na 41 jaar bracht de BvL weer een bezoekje aan de Norderney maar nu in veel rustiger water. Vanaf dit schip werden vandaag rechtstreekse uitzendingen op radio 1 verzorgd en vanwege de band tussen deze twee schepen werden er ook, over de reddingsactie door de BvL, opnames gemaakt.

 


Life interview

 

 

In de studio aan boord verzorgde Tineke de Nooij (in de Veronica periode bekend van `koffietijd`) rechtstreekse uitzendingen.


Na de uitzending met Tineke de Nooij en Hans Hogendoorn (Radio Noordzee)

 

Een heel geslaagde dag met meer dan tevreden opstappers. Dank aan Ferry voor dit leuke initiatief.