01-08/2014; Keerkoppelingreparatie

Het gehele voorjaar stond voor de BvL in het teken van de keerkoppelingreparatie.

Het werd hoog nodig tijd om de problemen met de keerkoppeling van de bakboord motor aan te pakken. Het rammelende, angstaanjagende geluid uit het hart van de koppeling werd erger en het was niet verantwoord om dit ongestraft zo te laten. Alle specialisten waren het er over eens; hiermee moet je niet doorvaren. De oliekoeler, alle leidingen, de dynamo met snaren e.d. werd gedemonteerd en de deksel werd gelicht.

Alles zag er tip top uit en er was geen spoortje van slijtage te bespeuren. De hele zaak maar weer in elkaar en hopen dat het toch meevalt. Na proefdraaien werd echter duidelijk dat dit niet geholpen had en dat er rigoureuzer zal moeten worden gesleuteld om bij de kern van het probleem te komen.

Dus werd de koppeling opnieuw geopend om nu door te dringen tot in het hart van de omkeerinstallatie. Er moest iets niet in orde zijn met de onderste van de drie assen waarop de voor/acheteruit trommels zitten. Na veel en zwaar demonteerwerk konden we de trommelas verwijderen.


De bovenste (hoofd)as gedemonteerd


Trommelas in zicht


Trommelas uit de bak gelicht


De as ( ca. 250 kg) uit de BvL getakeld


As naar machinefabriek Kramer in Zaandam

In de machine fabriek haalden we met behulp van Gerard, Niels en Willem de as uit elkaar en drongen door tot in het hart. 


Alle specialisten buigen zich over de oorzaak en oplossing

Alle voeringen, oliekeerringen, lagers, platen, trommels e.d. werden gedemonteerd. Eigenlijk zag alles er niet gek uit maar toch vonden we ingeslagen metaaldelen in het labyrint van de achteruit- cilinder. Ook waren de bussen van de zuiger flink ingesleten en beschadigd.


Beschadigd labyrint


De as werd helemaal kaal gemaakt

Omdat nog altijd niet heel duidelijk werd wat de oorzaak was van het rammelende geluid werd besloten alle 7 lagers op deze as te vervangen, op de as een nieuw labyrint te steken en nieuwe bussen te draaien voor een adequate olieafdichting in de cilinder. Joop Kramer voerde dit precisiewerk in twee dagen uit en alles werd weer als nieuw.


Joop draait twee nieuwe bussen in de cilinder


Labyrint op trommelas opgezuiverd

Vervolgens werd alles in omgekeerde volgorde weer in elkaar gezet, aan boord gebracht en in drie hele dagen door Gerard en Hans (ik) in elkaar gezet. Een heel gevecht, hogeschool sleutelen en allemaal veel te zwaar voor een paar ´ouwe mannen´.
Maar afgelopen vrijdag zat alles weer op zijn plek en in elkaar. 


Alles weer gemonteerd, aangesloten en klaar om te testen

Zou de koppeling het überhaupt nog wel doen en zou het zorgwekkende geluid nu verdwenen zijn. Morgen bij het proefdraaien en bij het doen van de ´Veronicaklus´ zullen we het weten.