24-26/09/2010; Lemmer

BvL neemt deel aan de ORG-reddingbootdag in Lemmer.

Met prachtig weer voer de BvL op vrijdag 24 september naar de jaar-bijeenkomst in Lemmer. Het was weer een drukte van belang en voor het eerst was ook de volledig gerestaureerde reddingboot Insulinde weer van de partij, complimenten!
Helaas was het door omstandigheden niet gelukt om het 10 jarig jubileum boek van de ORG klaar te krijgen dus daarop zullen we nog even moeten wachten.

image002(25)
De gerestaureerde reddingboot Insulinde in de haven van Lemmer


We blazen de aftocht in de sluis van Lemmer en zoals zo vaak in dit jaargetij zit het buiten weer potdicht van de mist.

In de komende wintermaanden (2010 – 2011) zal de BvL 'stand-by' liggen om bij strenge vorst ingezet te kunnen worden als reserveboot voor de KNRM. De BvL blijft onafgebroken (24 x 7) beschikbaar voor inzet op reddingstation Terschelling om voor de moderne reddingboot dienst te kunnen doen als ijsbreker of om de actieve reddingboot bij ijsgang te begeleiden naar zee.

In het seizoen 2011 zal de reddingboot langere tijd uit de running zijn en niet kunnen worden ingezet bij nautische activiteiten omdat, om veiligheidsredenen, een grondige heroriëntatie, engineering en uitvoer van de gehele elektrische installatie(s) noodzakelijk is.