19-23/08/2010; Sail Amsterdam

De KNRM nodigt alle grote voormalige reddingboten uit voor deelname aan Sail Amsterdam 2010.

Van 19 t/m 23 augustus neemt de BvL deel aan Sail Amsterdam waarop deze keer voor het eerst de KNRM prominent aanwezig is. Er is een indrukwekkende vloot van operationele en oude reddingboten in de Amsterdamse Zouthaven aanwezig.
Vanaf de donderdag (Sail in) tot en met de maandag (Sail-out) is het één feest. Er worden donateurs geworven, er wordt gecollecteerd, er wordt rondgevaren met sponsors en de boten zijn open voor het publiek.
Het weer zit bijzonder mee: het is een vrolijke chaos van boten en bootjes in alle soorten en maten, op het IJ, in de IJhaven én in de Zouthaven.


De Zouthaven, aan de voet van het Muziekgebouw aan het IJ is voor deze dagen omgetoverd tot KNRM haven.

De BvL heeft rondgevaren met verschillende groepen, het was ware stuurmanskunst om de IJhaven in en uit te manoeuvreren. Het was genieten geblazen van de mooie windjammers, van alle mensen die de boten bekeken en van het prachtige vuurwerk! Zowel het varen met de sponsoren van de KNRM als met de eigen groepen was een groot succes!

image004(23)
De Res-Q groep van de KNRM kledinglijn op vrijdag morgen.

image006(23)
De eerste KSYOS groep op vrijdag avond


Op zaterdag middag met de Wietsma groep een kijkje nemen in de oude sleepboot Liberté met de prachtige drie cylinder Industrie.

image010(12)
Drukte in de IJhaven!