04-07/06/2010; Terschelling

BvL op bezoek Maritiem Evenement op Terschelling.

Op 4,5,6 en 7 juni vaart de BvL over zee naar Terschelling om deel te nemen aan het maritiem evenement georganiseerd door de Terschellinger haven voor traditionele redding- en sleepboten. Tevens wordt het 10-jarig bestaan van de Vereniging Oude Reddingsglorie gevierd.
De houten roeireddingboot 'Secretaris Schumacher' wordt met 12 prachtige Friese paarden gelanceerd en ook de moderne strandreddingboot 'Frans Hogewind' gaat meerdere malen te water: een waar spektakel!

SONY DSC


Na de restauratie en te water lating in 2007 werd de roeireddingboot secretaris Schumacher voor het eerst op de traditionele manier naar zee getrokken. Op de achtergrond de moderne manier van een reddingboot-lanceer-methode vanaf het boothuis naar het strand bij Paal 8.


Getrokken door 12 paarden wordt de secretaris Schumacher over het duin getrokken naar zee. Voor dit spektakel was het publiek in grote getale komen opdraven.


De aanwezige reddingbootbemanningen van de ORG-vloot konden deel nemen aan de lanceringen van de Frans Hogewind.