04-08/09/2008; Rotterdam

Op verzoek van de KNRM nam de Bernard van Leer deel aan de Wereldhavendagen in Rotterdam.

Op vrijdag 5-9, met zo nu en dan stromende regen en wind W 5, voeren wij met de BvL van Amsterdam naar Rotterdam, zo’n 70 NM, over het AR kanaal, de lek, naar de entrepothaven in Rotterdam. We hadden een prominente ligplaats in de Rotterdam Marina.

Op zaterdag 6-9 moest vaste opstapper Hetty helaas van boord maar kwamen twee ‘inval’ opstappers (Egbert en Lisette) ons uit de brand helpen. De hele dag maakten we tochtjes door het evenementengebied van de Rotterdamse haven. Helaas liet het weer ons zo nu en dan in de steek.


6 september op de Maas

Op 7-9 was ook opstapper Jan Willem van de partij en Hetty ook weer aan boord. Wederom werden meerdere rondvaarten verzorgd maar helaas kwam het de hele dag met bakken uit de lucht. De verzorging echter door de haven en de winkeliersvereniging was absoluut perfect. Ontbijt, lunch, borrel en avondeten werden in diverse gelegenheden aan de haven voor ons verzorgd. Alleen al hier om en de vriendelijke en hulpvaardige mensen komen wij met de BvL graag nog eens terug tijdens een volgend evenement.

Op maandag 9-9, nog steeds met veelvuldige regen, voeren wij de zelfde 70 NM route terug naar Amsterdam en waren om 19.00 uur weer in onze thuishaven.