07-10/08/2008; Den Helder

BvL neemt deel aan de100 jarige bijeenkomst van de oud redders stichting 'Moed Volharding en Zelfopoffering' in Den Helder.

De vereniging van oud-redders ‘Moed Volharding en Zelfopoffering’ (MVZ) vierde in augustus haar 100-jarig bestaan. Op donderdag 7 augustus werd dat officieel gevierd in het kerkje van Huisduinen tijdens een bijeenkomst met genodigden, waarbij ook een eerste exemplaar van een herinneringsboek werdt overhandigd. Na afloop werd bij de dijk van Huisduinen vanaf de reddingboot Prins Hendrik een krans in zee gelegd ter nagedachtenis van de omgekomen redders.
Met de BvL vertrokken wij op vrijdag 8-8 uit Amsterdam om, vanwege de harde wind (NW6/7), via het IJselmeer en de waddenzee naar Den Helder te varen. Op zaterdag 9-8 heeft het 100-jarig jubileum een grootschalig en feestelijker karakter. Deze dag is bestemd voor alle oud-redders. De verwachting was dat er meer dan 200 zullen komen. De historische reddingboten van de Oude Reddingsglorie speelden bij de festiviteiten van zaterdag een belangrijke rol. Om 13.30 uur vertrokken de reddingboten voor de vlootschouw. Oud-redders scheepten in. De overige oud-redders gingen met de Jutter Express (een dieseltreintje op wielen) van het museum naar de dijk. Onderweg stopt de Jutters Expres bij het Reddersmonument waarvan het carillon door de beiaardier bespeeld zal worden. De boten voeren in optocht naar de Koopvaarderschutsluis en gingen in 1 schutting naar buiten. Om 15.00 uur formeerde zich de vlootschouw op het Marsdiep. Om 16.00 borrel was er een borrel voor de oud-redders en de bemanningen van de reddingboten.
Aansluitend vertrokken wij met de BvL om 19.00 uur om te overnachten in Den Oever.

Op zondag 10-8 voeren wij met de wind (NW 7) schuin in de kont van Den Oever terug naar Amsterdam alwaar wij om 17.00 uur de thuishaven bereikten.


9 augustus; de Oude Reddings Glorie in de Koopvaarders Schutsluis.