01-04/07/2008; Engelse Zuidkust (5)

De reddingboot Bernard van Leer vaart langs de Engelse zuidkust en bezoekt diverse RNLI reddingstations (deel 5).

Maar uiteindelijk op 1-7 was de wind weer gaan liggen en vertrokken wij, wederom langs Beachy Head, naar het 60 NM verder op liggende Dover.


1-7 op de terugweg: BvL voor Beachy Head

Woensdag 2-7 direct door naar Oostende want wij werden alweer achtervolgd door een puist wind en wilden absoluut geen tijd meer verliezen. In nog geen 8 uur legden we de 70 NM af.

Op donderdag 3-7 direct door naar Hoek van Holland, wederom 70 NM, alwaar wij door het station van Hoek (Jan van der Sar en maten) heel gastvrij ontvangen werden. Ook de bemanning van de Koningin Juliana vereerde ons met een bezoekje.
Het meest bijzondere was nog dat we op het moment dat we de Maasmond binnenliepen Theo de Boer van de Zeemanshoop op de marifoon hoorden en hij zo’n beetje tegelijk met ons de nieuwe waterweg instak met bestemming….. Hoek natuurlijk 🙂


3-7 In Hoek van Holland waar ook de Zeemanshoop binnen kwam.

Op 4-7, de wind wakkerde al aan en er was zwaar weer voorspeld liepen we voor het zeetje uit met een 4 bfr. naar IJmuiden. Nog even tussendoor snel bunkeren in Scheveningen zodat we om 19.30 door geschud waren het Noordzeekanaal op.

Na een hartelijk afscheid van Sytske, Klaas en de Highlander lag de BvL op zaterdag 5-7 om 13.00 uur weer in zijn thuishaven.