20-23/06/2008; Engelse Zuidkust (3)

De reddingboot Bernard van Leer vaart langs de Engelse zuidkust en bezoekt diverse RNLI reddingstations (deel 3).

Op vrijdag 20-6 had de wind aanzienlijk in kracht afgenomen (ZW 4 bfr) en aanvaarden wij de 30 NM oversteek naar Pool. Met een plek aan de ‘townkey’, de kade bij het reddingstation, beleefden wij op zaterdag 21-6 het jaarlijkse traditionele Piratenfestival van Pool.


21-6: Poole lifeboatstation

Op zondag 22-6 werden wij door het RNLI headquarters uitgenodigd om, natuurlijk met onze twee boten, een bezoek te brengen aan de centrale Engelse organisatie en alle aanwezige magazijnen en werkplaatsen, werkelijk enorm indrukwekkend. In het aanwezige ‘Lifeboat-college’ maakten wij trainingen van bemanningen mee met, in een bassin, nagebootste donder, bliksem, golfslag, omslaan van boten etc.


22-6 RNLI headquarters Poole

Gezien de slechte weersverwachtingen en de beperkte resterende tijd besloten we niet verder de kust te volgen maar aan de terugweg te beginnen.