06-08/06/2008; Scheveningen

Op uitnodiging van KNRM-station Scheveningen bezoekt de BvL de vlaggetjesdag aldaar.

De nieuwe reddingboot van Scheveningen, de Kitty Roosmale Nepveu, is op een grootse wijze binnen gehaald tijdens Vlaggetjesdag 2008. Zaterdagochtend werd de “Kitty” voor de Scheveningse haven opgewacht door 20 oude en nieuwe reddingboten die speciaal voor deze gelegenheid naar Scheveningen waren gekomen. De Bernard van Leer, 30 jaar het boegbeeld van de Scheveningse reddingen, vergezeld door de Zeemanshoop, de Prins Bernhard en de Baron van Kattendijke, eveneens voormalige reddingboten die ooit op Scheveningen gestationeerd lagen, waren hierbij aanwezig, maar ook andere boten die verenigd zijn in de Nautische Vereniging van oude reddingboten, De Oude Reddings Glorie, vormden een lang lint van schepen die achter de nieuwe reddingboot de haven inkwamen.

 Om 10.30 uur liep de nieuwe Scheveningse reddingboot, in de volksmond de “Kitty” genaamd, de Scheveningse haven binnen. De reddingboot kwam uit IJmuiden en werd voor gevlogen door het Kustwacht vliegtuig. Ter verwelkoming zorgde de brandweer van Haaglanden met enkele spuitwagens op de kop van de havenpier voor een feestelijk watergordijn waarmee de nieuwe reddingboot begroet werd.