Maandag 9 juli

De wind van gisteren is wat gaan liggen dus we wagen het er maar weer op. Om 11.30 gooien we de trossen los maar komen door de nog steeds aanwezige W ruim 5 maar met moeite van lager wal. Voor de stroom en de wind uit stuiven we met 10,5 knopen het Limfjord weer uit en verleggen de koers naar Zuid. De zeedeining loopt nog net schuin op de kont waardoor we aardig aan het surfen raken. De autopilot maakt overuren om het allemaal te kunnen corrigeren. Tussen de wolken door komt zo af en toe ook het zonnetje nog tevoorschijn. Om 17.00 uur meren we af in de haven van Grena net achter het reddingstation aldaar. Weer bezoeken we het station en maken een praatje met de aanwezige redders. Na een kort onderhoud met de havenmeester hoeven wij ook hier geen havengeld te betalen.


Ligplaats Grena bij reddingstation