Zondag 8 juli

Om 05.00 uur worden wij wakker, deze keer niet van het gekletter van de regen maar van het luiden van onze eigen scheepsbel buiten. Het blijkt dat de wind vannacht is toegenomen naar W 7 á 8 Bfr. De BvL schudt en de wind doet de klepel van de bel zo hard heen en weer gaan dat de scheepsbel spontaan luidt. In het fjord wordt het water hoog opgedreven en de schuimkoppen slaan over de pieren van de invaart…..:-(, wederom geen dag om uit te varen. Omdat zo nu en dan er een schaars zonnetje tevoorschijn komt besluiten we een stevige wandeling door het zandplatengebied hier om de hoek te maken. Deze mooie wandeling die ons doet denken aan de Nederlandse waddenkusten doet ons goed. De hele dag vaart er niet één boot de haven in nog uit, behalve de Pilot die zijn loods regelmatig moet afzetten op een zeeschip dat de fjord in- of uit wil varen. Rozig van de wandeling en de aansluitende jenever(s) komt er een einde aan deze dag; maar zien wat het weer ons morgen brengt….


Zandplaten voor de invaart van het Limfjord