Donderdag 5 juli

In de morgen brengen wij een bezoek aan het Skager reddingstation, drinken aldaar gezamenlijk koffie, bekijken het boothuis met de eigen slip voor de grote rib en bezoeken de reddingboot Lars Kruse die wij op de bijeenkomst in Götenborg reeds ontmoet hebben. In tegenstelling tot de Zweedse en de Noorse redders spreken de Denen matig engels waardoor het contact moeizamer verloopt.
Om 12.00 uur vertrekken wij met bestemming Saeby, een klein haventje zo’n 25 mijl zuidelijker. Het is inmiddels weer gaan regenen en de wind NNO 4 zet de zee alweer aardig op. In de haven van Saeby is er voor het eerst, waarschijnlijk door het matige weer waardoor iedereen is blijven liggen, geen plek voor de BvL. We moeten de haven weer uit en besluiten zo’n 10 mijl terug te varen naar de industriehaven van Frederikshavn. De felle korte golfslag doet de boot weer aardig buizen. In de stromende regen komen wij hier aan en krijgen een plek toegewezen in één van de handelshavens bij de kruittoren.


Reddingstation Skagen


Visserman tijdens overtocht naar Saeby