Woensdag 4 juli

Om 03.30 uur loopt de wekker af en het is warempel al licht genoeg om te gaan varen. De staken en rotsen van de nauwe uitvaart bij Grimstad om op open zee te komen zijn goed zichtbaar dus om 04.00 uur verlaten wij de haven met bestemming Skagen. De lucht is zwaar bewolkt maar gelukkig is het droog. De wind ZO 3 heeft nog geen effect op de Zuidwestelijke zeedeining waardoor de boot in het begin nog aardig rolt. Naarmate de wind wat toeneemt en wij de stroom meekrijgen wordt de zee vlakker en al met al verloopt de overtocht dus gladjes. Als we dichter bij de kust van Denemarken komen, nemen de wind en de golfslag gestaag toe. Om de punt bij Skagen komen de rollers van achteren en lopen wij voor het zeetje uit om 14.30 uur de haven binnen. Aan de handelskade vinden wij een uitstekende afmeerplek. De keus om vandaag de oversteek van Noorwegen naar Denemarken te maken, was een juiste!


Oversteek naar Denemarken in de ochtendzon…


Havenhoofd invaart Skagen