Maandag 2 juli

Het weer laat veel te wensen over vandaag. Het waait stevig en er is om de haverklap regen. Geen dag om te varen dus. In Arendal hebben we de bemanning van een grote Noorse Kotter ontmoet die ligplaats heeft in Grimstad en ons zijn nautische kaart uitleende voor de route hierheen. De scheepsmaat Peter heeft hier een klein boekwinkeltje waarin hij o.a. gebruikte zeekaarten verkoopt. We kopen voor 5 euro de hele set tot aan de zuidpunt van hem. We maken een praatje en hij nodigt ons uit om vanmiddag bij hem en zijn vriendin te komen eten. Daarna nog borrelen bij ons aan boord en wederom bekijken van de BvL. Ook hier beschikken we weer over gratis internet en de weerkaarten geven aan dat a.s. woensdag de oversteek terug naar Denemarken het best te maken is. We besluiten dus niet verder te varen maar het er woensdag op te wagen.


aankomst in Grimstad


Peter en Astrid op hun zeil(woon-)bootje