Zondag 1 juli

’s Ochtends komen de redders van station Arendal bij ons op de koffie en wordt de BvL van onder tot boven bezichtigd. Natuurlijk moeten ook wij een bezoek afleggen aan hun station en de reddingboot Odd Godager en moet alles bekeken worden. Vooral het lijnschiettoestel is iets dat in deze streken veel gebruikt wordt en moet dan ook door ons worden uitgeprobeerd. Met een rubber kogel gevuld met water wordt een lijn meer dan 100 meter door middel van luchtdruk weggeschoten. Ook op dit station zijn de mannen 28 dagen achtereen in dienst en daarna 28 dagen vrij. In de middag helpt Odd ons nog met het verwijderen van de losgeraakte ‘binnenband’ uit de kopvender.
Aan het eind van de middag besluiten wij koers te zetten naar Grimstad een volgend havenplaatsje aan de Noorse zuidkust.


Schieten met het lijnwerp-toestel


Odd helpt met het vastzetten van de vender