Zaterdag 30 juni

De redders uit Risör nemen contact op met het station van Arendal om met hen onze komst door te spreken. Na een hartelijk afscheid en het uitwisselen van persoonsgegevens varen wij de zee weer op met bestemming Arendal. De zwel is nog fors aanwezig op zee terwijl de wind afgenomen is tot ZW 3. Door het zonnige weer en helder zicht wordt ook dit een prachtige tocht. Om 15.30 komen wij op de afgesproken plek bij het station van Arendal aan waar enkele redders al klaar staan om onze trossen aan te pakken. Pas morgen zullen wij het station kunnen bezoeken omdat vanmiddag en vannacht een reddingsoefening gaande is. Wij maken van de gelegenheid gebruik en slenteren door de oude binnenstad van dit havenplaatsje.


Hans met Nicolai Andersen en Odd Arthur Elstad de “Odd Godager” van reddingstation Arendal