Zondag 10 juni

Bij het opstaan is het alweer tropisch warm en blad stil weer. We besluiten toch nog even langs Fjällbacka te varen alvorens wij tussen de vele eilandjes en rotsen door de open zee weer opzoeken om wat verkoeling te vinden en weer wat ruimer sop te kiezen. Het is een stralende dag en rond de middag leggen we de boot midden op zee even stil om te zwemmen. Op de dieptemeter lezen wij af dat het hier maar liefst 236 meter diep is….. Met het reddingstation in Strömstad, de laatste plaats in Zweden spreken wij af om deze haven te bezoeken. Hier treffen wij wederom de Neel en de Arthur die via een andere vaarweg hier ook aangeland zijn. Van hen vernemen wij dat de Nederlanders op de terugreis een voorspoedige tocht doormaken en al een heel eind gevorderd zijn. Morgen zullen wij Noorwegen bereiken. Wij plannen een oversteek dwars door het Oslofjord te maken om zo eind van de dag aan te komen aan de westzijde van het fjord. Het belooft weer een mooie tocht te worden. De Neel en de Arthur zullen dieper het fjord in gaan op weg naar Oslo.


Zonnebadende Zweden langs de vaarweg