Vrijdag 8 juni

Na een hartelijk afscheid van de redders in Käringön en het uitwisselen van adressen en kadootjes aanvaarden wij de overtocht naar Smögen, alwaar wij wederom op het reddingstation verwacht worden. We besluiten de meest grote omweg te varen en doorkruisen de scheren, via Bassholmen naar het noorden. Een werkelijk ongelofelijke belevenis met stralende zon en temperaturen van 25 á 30 graden Celsius. De natuur verandert van kale rotsen waarop bijna niets groeit tot zacht glooiende berghellingen waar koeien grazen en paarden draven. Je waant je als of je vaart door Zwitserland of de Belgische Ardennen. Aangekomen op het eiland Smögen treffen wij de Arthur en de Neel weer die via een andere route, met andere overnachtingplaatsen ook hier zijn aangeland. We vernemen dat inmiddels alle Nederlanders vertrokken zijn, dat de Zeemanshoop via Lisö naar Denemarken onderweg is, dat de Blue Highlander, na wat motorpech, inmiddels diep in de Lymfjord is doorgedrongen en dat de Muck met de Baron op weg zijn naar de kleine Belt. Met dit stralende weer zal iedereen zijn bestemming zonder problemen bereiken.


Vaartocht dicht langs de rotsen tussen Käringön en Smögen


Ontvangst door Jan Amandusson, redder van station Smögen


Haventje Smögen