Donderdag 7 juni

Van Ästol varen we vandaag met stralend, haast tropisch weer naar het eiland Käringön. Deze tocht voert ons dwars door één van de mooiste scherenkusten van Zweden. Overal steken de rotsen boven water uit en overal staan boeien waar je juist niet moet varen. Van vuurtorentje naar vuurtorentje banen wij ons een weg door dit fantastisch gebied en bereiken om 15.00 uur het reddingstation op Käringön. We worden door de aanwezige redders hartelijk onthaald en kunnen aan het station afmeren. Na een wandeling over het eiland en een fantastische maaltijd in het havenrestaurant moeten we om 24.00 uur de BvL nog even verhalen omdat de grote reddingboot Broström uit Göteborg terug komt.


Vaartocht van Ästol naar Käringön door de scheren


Ligplaats aan het reddingstation in Käringön


Binnenhaventje in Käringön