Woensdag 6 juni

Om 10.00 uur werden alle bemanningsleden door enkele Zweedse reddingboten naar een ‘privat island’ in de archipellago gevaren en aldaar getrakteerd op een lunch en een rondleiding over dit oude quarantaine eiland. Om 15.00 uur zijn we terug in Göteborg en besluiten enkele boten te vertrekken. De Baron van Kattendijke en de Hein Muck waren reeds vanmorgen vertrokken en de George Ury Scott (ex. Blue Highlander…grapje!) en de Bernard van Leer vertrekken respectievelijk om de thuisreis te aanvaarden en wij om de tocht aar het noorden voort te zetten. Na zeven dagen stilliggen een hartelijk afscheid van de thuisgangers is het voor ons wel weer tijd om het ruime sop te kiezen. Alle dank en complimenten aan de SSRS die ons hier een fantastisch welkom bood met een uitstekende verzorging!
We besluiten door de scherenroute via Marstrand naar het ons aanbevolen eilandje Ästol te varen. Het piep kleine haventje van dit eiland met zijn witte huisjes dicht aaneengepakt op een hoge rots in de zee doet aan als uit een Pipi Langkous film.


Groepsfoto (zonder de bemanningsleden die al zijn vertrokken: Piet, Dries en Karin en zonder Hendrikus die even ergens anders was)


Bernard van Leer verlaat de haven van Göteburg (foto Pim Korver)


Ligplaats Ästol