Maandag 4 juni

Dagje Göteborg; het congres is begonnen en voor de bemanningen van de aanwezige reddingboten worden nog enkele demonstraties gegeven zoals het blussen van een zee-container in brand zonder de container te hoeven openen. De blusstraal dringt door de wand van de container en het vuurtje wordt geblust. Zelf krijgen wij mensen van het reddingstation Rää aan boord die ons de leukste plekjes op de kaart aanwijzen voor onze vervolgtocht naar Noorwegen. We moeten vooral veel tijd nemen voor de Zweedse scherenkust die gaat komen.
’s Avonds komen Jugo en Carla van de firma Shiptron uit Enkhuizen bij ons aan boord, zij staan met een stand bij de conferentie, om de PC van de Muck (Piet) te voorzien van digitale zeekaarten en een ‘werkend’ programma. Ook wordt de muis geopereerd en gezond gemaakt. Namens Piet ontzettend bedankt.

Overzicht Nederlandse historische vloot (foto Pim Korver)

Overzicht totale haven (foto Pim Korver)