Zaterdag 2 juni

Om 10.00 uur start het uitvoerige nautische programma dat de Zweden voor iedereen hadden georganiseerd. Ieder uur vond er een andere demonstratie of oefening plaats, te veel om allemaal mee te maken. Zo bestond deze happening o.a. uit: bezichtiging van alle boten, evenementen terrein, wedstrijden voor crewleden (reddend zwemmen, sloeproeien, touwinhalen, etc.), en diverse reddingsdemonstraties met helicopters, brandende boten, evacuatie van Stenaline ferry etc. etc, te veel om op te noemen maar allemaal enorm interessant en de moeite waard om mee te maken. Alle schepen van de oude reddingglorie werden door menigeen bewonderd en ook de KNRM directie en bestuur bezochten en waren onder de indruk van onze schepen. De KNRM bood ons een Nederlandse avond aan met een heerlijk diner op de pier van de haven. Uit de tafelrede van de nieuwe voorzitter van de KNRM de heer Duivendijk sprak enthousiasme en grote waardering voor de oude redding glorie!


Reddingsdemonstraties


Stena Line doet mee aan demonstraties, zet 63 mensen overboord.