Vrijdag 1 juni

Na een nacht schommelen door het stromende onrustige water op deze ligplaats komen ook de nieuwe KNRM boten binnen. De Koopmansdank (Burgsluis Noordland) en de Frans Hogewind (Terschelling paal 8) maakten de vloot compleet en zorgden voor een overweldigende aanwezigheid (10 schepen) van de Nederlanders. Uiteindelijk waren met schip vertegenwoordigd: Duitsland, Finland, Noorwegen, Engeland, Frankrijk, Nederland en Zweden. Het weer was niet al te best, koud en een beetje miezerig waardoor een bezoekje per pont aan de stad ons prima beviel. ’s Avonds bezochten de Zweedse koning en koningin onze haven en was er voor de hotemetoten en bobo’s een diner met hen. Voor ons, gewone bootjesvolk was er echter een boottrip met hapje en drankje door de archipel. Het bleek wederom een fantastische maaltijd met Noorse lobsters, krabbenpoten, garnalen en mosselen te zijn met volop drank en een schitterende tocht door de scheren. We eindigden wederom zingend in de kroeg.


KNRM Koopmansdag is binnen


Het Duitse bootje ook….