Donderdag 31 mei

Na een rustig dagje in Bua, vertrekken we met de hele vloot om 10.00 uur voor de laatste ruk naar Göteborg. Het is stralend weer, en na een ruim uur varen bereiken we het scherengebied en duiken tussen de rotseilandjes door de archipel in. Voor de aankomst worden we door de Zweden met de N.N. Bäth opgewacht en varen we in kiellinie de Göta-älv in. Het is indrukwekkend om zo een stad binnen te komen met enorme hangende bruggen en overal reddingboten en bootjes. Wij worden rond 16.00 uur, als historische Nederlandse delegatie, met veel enthousiasme ontvangen en krijgen een prominente plaats in de haven toegewezen. Ongeveer een uur later sluit ook de reddingboot Javazee zich aan en is de historische vloot met 8 schepen compleet. ’s Avonds in de kroeg aan de steiger voerde het Nederlandse zeemanslied de boventoon. Trekzak en drank volop aanwezig….

Binnenkomst Gôteborg

Ontvangst door Rescue Runner

Ligplaats in Gõteborg