Dinsdag 29 mei

Om 11.30 uur vertrekt de hele vloot uit de haven van Torekov in de richting van Falkenberg. De wind is aanvankelijk NO5á6 en ruimt later naar het oosten, neemt in de loop van de dag wat af en wakkert later weer aan tot O6á7. Vanwege de gunstige windrichting (hoge wal), m.n. voor de kleinere boten, en het zonnige weer wordt op de rede van Falkenberg besloten door te stomen naar Bua, zo’n 4 uur verder varen. Twee kleinere schepen krijgen technische problemen waardoor er gesleept moet worden. De Bleu Highlander neemt de Baron van Kattendijke- en de Bernard van leer de Hein Muck op sleep. Om 20.15 uur lopen we, vergezeld door de twee reddingboten van Bua de haven binnen alwaar wij door het reddingstation verwelkomd worden met een Traditionele Zweedse kreeftenmaaltijd.


Reddingboten Baron van Kattendijke, Hein Muck en Zeemanshoop op weg naar Bua


Hein Muck op de sleeptros van de Bernard van Leer


Bernard van Leer gezien vanuit de Hein Muck