Dinsdag 22 mei

Om 11.00 uur verlaten we de haven van Rödvig om de 35 nautische mijlen af te leggen naar Kopenhagen. Het is een aangename en kalme tocht de Kopenhager sund in. Om 16.00 uur meren we af, midden in de oude stad in de Nyhavn, een ‘koningsplek’ in Kopenhagen. Hier zullen we morgen blijven liggen om Hetty’s verjaardag te vieren. We sleutelen nog wat aan de schroefas van de SB-motor die nog maar mondjesmaat olie van ons krijgt omdat wij er de eerste twee dagen 20 liter door kwijt raakten. De smering verloopt nu handmatig en moet frequent nagekeken worden. Ook stoeien we zoals gewoonlijk met de PC die steeds meer kuren lijkt te krijgen. De internet verbinding laat ons danig in de steek, de USB-poorten worden steeds niet herkend en de PC slaat tijdens het varen zo af en toe vast waardoor de navigatie informatie stil blijft staan. We onderzoeken nog wat hiervan de oorzaak kan zijn en wat hieraan te doen is.

Invaart van de Bernard van Leer in de haven van Kopenhagen