Maandag 21 mei

Voordat we vertrekken brengen we nog een bezoekje aan de zojuist binnengekomen kotters. De één zit tot aan zijn gangboorden vol met enorme geep en de ander heeft bakken vol met platvis en kabeljauw. We besluiten kabeljauw en geep te kopen, maken de vis direct schoon en vertrekken om 11.00 uur naar Rödvig op het grote eiland Seeland. We ronden de kop van Mön met de recht uit het water oprijzende hoge kliffen, een imposant gezicht. De wind en de zeedeining zijn oost en tamelijk fors waardoor de drie boten twee uur lang heftig schommelend zich een weg banen naar de haven van Rödvig. Hier aangekomen meren we af in de visserijhaven, steken de rookton aan en hangen van alle bemanningen de gepen in de ton. Met een verkwikkend koel biertje nuttigen wij de vers gerookte geep, heerlijk, steken een vuurtje in de vuurkorf en zitten tot in de kleine uurtjes op de wal. Het Nederlandse schippersrepertoire schalt over de kades….

Kop van de Bernard van Leer bij Zeemanshoop

Geep in de rookton

Avondje doorzakken in Rödvig