Vrijdag 18 mei, Zaterdag 19 mei

18 mei
Na bij de bakker en de supermarkt te hebben geproviandeerd, zijn we om 12.30 uur vertrokken naar het piepkleine haventje Lohals op Langeland. Een prachtige vaartocht door de Grote Belt (Sture Belt), voor de wind (ZW 4) door het mooie Deense landschap Het weer was zonnig en de temperaturen weliswaar niet zoals we gewend waren in april, maar toch heel redelijk voor mei.

19 mei.
Vanuit Lohals vertrokken om 09.00 uur met onbekende bestemming, twee van de vijf boten nemen de kortste weg naar Kopenhagen en wij varen met de Blue Highlander en de Zeemanshoop een mooi eilandengebied door om te overnachten in de haven van Femö op het eilandje Vemö. Eerst is het bewolkt en koud maar later op de dag wordt het zonnig en draait de wind naar ZW 4 à 5 Bft. In het piepkleine haventje van Femö is het als of de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Opgehaald door het busje van de plaatselijke Inn (de enige) eten we met alle bemanningen een heerlijke Deense maaltijd.