Zondag 13 mei

Vrijdagavond 11/05 zijn we om 18.00 uur vanuit A'dam vertrokken en naar Lelystad (22.00 uur) gevaren en zaterdag 12/05 van Lelystad naar Vlieland (08.00 – 17.00). Het was ZW 7 en vooral op het Ijsselmeer was het flink schommelen geblazen. Eenmaal op het Wad was het prachtig, het zonnetje begon zelfs wat te schijnen. In Vlieland was plek zat, de hele haven was leeg, niemand die daar naar binnen wilde met die wind, maar Hans'stuurmanskunst bracht ons gelukkig veilig binnen.

Zondag 13/05 zijn we van Vlieland (08.30) naar Nordeney (19.30) getufd in 11 uurtjes met eerst ZW 4 en later NO 5. De zeedeining (2 meter) liep ZW, dus voor het zeetje uit en het was dus een heerlijke eerste dag op zee, echt genieten.

De reddingboten Neeltje Jacoba en de Arthur zijn vandaag van Cuxhaven naar Brunsbüttel gevaren en de Zeemanshoop en de Blue Highlander liggen in Spiekeroog en gaan naar Cuxhaven. Wij gaan morgenvroeg 14/05 vertrekken (5.00 uur) en varen dan naar Brunsbüttel met de vloedstroom (hopelijk ook nog op de Elbe) mee. De windverwachting is NW tot W 5 tot 6 BFt.