Vrijdag 11 mei 15:00 uur; Vertrek naar Gotenborg

De vrijdagochtend is grauw, zwaar bewolkt en het regent. Veel regen en veel wind. Dit wordt geen dag om te vertrekken. Maar we moeten nu wel gaan om de afspraak na te komen om in Brunsbutel gezamenlijk met alle andere Reddingsboten als flottilje door het Kielerkanaal te varen. Als het even droog is gooien we de trossen los en varen over de Amstel en door de grachten richting het IJ om vandaar de Oranjesluizen te passeren. De tocht is begonnen!

Even kijken we om en zien onze vertrouwde ligplaats snel verdwijnen. Achter ons ligt een zenuwslopende periode van weken schilderen, bouwen, aanpassen, controleren van alle navigatiemiddelen en electronisch besturing. Deze week is een nieuw radar geplaatst en de boordcomputer geinstalleerd. De verwarming is bijgevuld op druk en getest. En eindelijk werkt ook alles. Hebben we echt overal aan gedacht? We zullen het onderweg ervaren want de reis duurt nog heel lang.