KNRM-200; 25/05/24

KNRM 200 jaar: Reddingbootdag 25 mei 2024 bij het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

           

Op 25 mei a.s. viert de KNRM zijn jaarlijkse ‘open-reddingbootdag’. In het Scheepvaartmuseum vieren wij deze reddingbootdag extra uitbundig! De KNRM organiseert samen met de Nautische Vereniging Oude Reddings-Glorie (NVORG) en het Scheepvaartmuseum Amsterdam een speciale publieksdag: zeker 30 moderne en historische reddingboten uit binnen- en buitenland meren die dag aan bij het museum. Stap aan boord en hoor spannende verhalen, van toen en nu, van de schippers en redders van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis voor donateurs van de KNRM, indien geen donateur: toegang met een museumticket.

Het belooft een bijzondere dag te worden waarbij je over de hiervoor speciaal aangelegde ponton-steigers mag lopen. Een perfect uitje voor jong en oud. Je kunt natuurlijk ook in het museum de ‘Redders op zee’ tentoonstelling bewonderen met foto’s van topfotografen Robin de Puy en Jeroen Hofman.

Natuurlijk neemt onze historische reddingboot Bernard van Leer ook deel aan dit prachtige evenement. Tot ziens op 25 mei bij het Scheepvaartmuseum Amsterdam!